Rallynytt

Den här sajten handlar ju inte bara om speedway. Det är dags för oss att dra fokuset från speedwaybanorna och börja titta lite på vad som händer i rallyvärlden. 

Först kan vi nämna, för dem som inte är insatt, att världsmästerskapet i rally avgörs om drygt en månad, den 23 april. Och det har varit en riktigt familjefest för Loebsläktet.

Sebastian Loeb gör comeback i rallycirklarna. Han kör en Citroen Ds3 från Ph Sports och som co-driver inför franska rallyt har han Sandra Rebout. Sandra råkar vara syster till Loebs fru Severine. Frugan är faktiskt också en deltagare. Hon är co-driver med Dominique Rebout som, ni kan aldrig gissa, är gift med Sandra Rebout! Dominique och Severine kör en Peugoet 207 Super2000.

Självfallet är Sebastian Loeb mannen med bäst odds i tävlingen, han ligger runt 1.02 och långt bakom honom på 17.00 hittar man Jari-Matti Latvala och Andreas Mikkelsen. Visst skulle vi jubla om något av de skandinaviska länderna fick sig en vinst, helst Finland, men som läget ser ut idag verkar vinster tillfalla Loeb.

Andra nyheter är Rally Mexico, en annan deltävling i världsmästerskapet. Det brukar vara en av de tuffare utmaningarna för förarna och Suberville, tävlingsledaren, berättar att han vill skapa en ännu svårare bana inför nästa säsong. Rally Mexico är en av de längst rallytävlingarna så längdmässigt kan han nog inte ändra mycket: ett rallydäck håller trots allt bara upp till åtta mils körning, men det låter som han funderar på att skapa en mer utmanande bana.

Sedan måste vi dra fokuset bort från världsmästerskapet och tala om Oris Rally Clásico i Mallorca. Oris är ett klassiskt rally som pågår under tre dagar och sträcker sig 650 km. För några dagar sedan, i lördags för att vara specifik, kraschade en av bilarna med ett träd och fattade eld. Föraren, Carlos Iscar, tog sig fri och vårdas på sjukhus men hans co-driver, Jose Lumbreras hann inte ut innan elden svalde hela bilen. Han avled innan någon hann göra någonting. Det ska aldrig sägas att motorsport är en säker sport och tyvärr var det en person som behövde betala priset för detta.