Motocross

Att köra motocross på en kuperad bana verkar vara hur skoj som helt, men kan vara hur jobbigt som helst. Det kan se lätt ut när man står bredvid och kollar på. De åker ju ”bara” runt runt, men den ansträning som blir vid hopp och landningar kräver sina muskler och tränad kropp.

Framförallt är det roligt att se dessa vältränade människor som kör sina lopp och imponera med de hopp som görs i hög fart. Att köra motocross inomhus i en stadion kan vara fantastiskt häftigt dels för att man inte behöver så ute och frysa utan man får sitta ner i en varm och skön lokal. Dels för att man får en bättre överblick över tävlingen och åkarna. Det blir väldigt publikvänligt att anordna tävlingar inomhus.

Svemos sida kan du läsa om kommande tävlingar inom motocross, var du ska åka för att få uppleva denna fartfyllda motorsport som så många älskar. Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (Swemo) är det förbund där motocross ingår, andra sporter och grenar som ingår där är bland annat Enduro, speedway och dragracing för att nämna några. Swemo är de som tillsätter det regelverk som gäller för tävlingar i bland annat motocross. De godkänner även de banor som byggs runt om i klubbar runt landet.